Info om klubben

KORT OM NEPTUN

Frømandsklubben Neptun er stiftet i Odense d. 15.11.1960, og er dermed Danmarks næstældste aktive dykkerklub. Klubben dannede sammen med Skovshoved Undersøiske Gruppe forbundet Dansk Sportsdykker Forbund (DSF) i 1965.

Vi er en aktiv dykkerklub, hvor vi arbejder på at fremme og udbrede dykkersporten ved afholdelse af arrangementer og konkurrencer. Vi medvirker derudover til humanitære og kulturelle opgaver (eftersøgninger, arkæologiske dykninger, oprydninger af affald mm.) – og vi arbejder på at højne sikkerheden ved afholdelse af kurser.

Klubben er gennem Dansk Sportsdykker Forbund (DSF) medlem af det internationale sportsdykkerforbund CMAS.

Hvem er vi?

I NEPTUN er vi 120+ medlemmer i alle aldre, fordelt på snorkeldykkere, flaskedykkere og juniorer. De fleste er blevet uddannet igennem klubben.

Med dykning som interesse der binder os sammen dyrker vi også venskaberne og fællesskabet på andre måder, eksempelvis med fællesspisning, fester og meget mere.

Klubben er flyttet ind i klubhuset foråret 2021 efter en større istandsættelse, som klubbens frivillige har lagt mange kræfter i.

Klubhuset er åbent året rundt for medlemmerne. Friluftsbadet har sæsonåbent juni, juli og august, hvor klubben kan benytte faciliteterne i denne periode.

Om dykker-sporten

Sportsdykning er mange ting, men hovedinteressen hos medlemmerne er naturdykning, vragdykning, undervandsfotografering og undervandsarkæologi. Snorkeldykning og undervandsjagt er eksempler på andre aktiviteter i klubben.