Juniorafdelingen

Juniorafdelingen i Neptun drives af frivillige unge i klubben, som sørger for træning, uddannelse og arrangementer. Afdelingen består hovedsageligt af unge i aldersgruppen 9-18, som gerne vil lære eller blive bedre til at snorkeldykke. Hver torsdag kl. 18.30 er der træning for juniorerne, hvor de primært undervises i dykning, men også i svømning, livredning og andre sjove aktiviteter og lege. Derudover byder juniorafdelingen også på en masse nye venskaber, godt sammenhold, men også på en masse dykkerture, filmaftner, juniorweekender og andre hyggelige arrangementer. Hvis man ønsker at prøve snorkeldykning, skal man bare møde op i svømmehallen, gerne med en maske og snorkel.


Information og aktiviteter

Juniorafdelingen

Juniorafdelingen i Neptun drives af frivillige unge i klubben, som sørger for træning, uddannelse og arrangementer. Afdelingen består hovedsageligt af unge i aldersgruppen 8-18, som gerne vil lære eller blive bedre til at snorkeldykke. Hver torsdag kl. 18.30 er der træning for juniorerne, hvor de primært undervises i dykning og dykkerteknikker, men også i svømning, livredning og andre sjove aktiviteter og lege. Derudover byder juniorafdelingen også på en masse nye venskaber, godt sammenhold, men også på en masse dykkerture, filmaftner, juniorweekender og andre hyggelige arrangementer. Hvis man ønsker at prøve snorkeldykning, skal man bare møde op i svømmehallen, gerne med en maske og snorkel.


Sommerlejr

Sommerlejren afholdes hvert år i den første uge af skolernes sommerferie. Dykkerklubber fra hele Danmark samles for at dykke en hel uge. Lejren placeres på et af landets campingpladser, som har plads nok til de mange telte og er beliggende nær ved vandet. Sommerlejren er også med til at skabe nye bekendskaber og sammenhold klubberne imellem. Ugen byder på masser af snorkeldykning, vandleg, skattejagt, venskaber og sjov.


Vandlegedag

Vandlegedagen er placeret hvert år en dag i august, og alle ser meget frem til denne dag. Dagen er sjov for både små som store, og byder på masser af skæg og ballade i vandet og på land. Traditionen byder på ringo-sejlads, hvilket vil sige, at der bliver spændt en stor badering efter klubbens båd, og så går det ellers derudad. Derudover kan dagen f.eks. byde på vandski, wakeborad, dykning og mad på stranden.


Silkeborg-turen

Silkeborg er en weekend i september, hvor Klubber fra hele Danmark mødes til en weekend i dykningens tegn. Denne weekend skiller sig ud fra så mange andre almindlige dykkerture, da vi udelukkende dykker i Silkeborgsøerne, som er ferskvandssøer. Arrangementet afholdes i Silkeborg Frømandsklubs lokaler, hvor vi overnatter og hygger mellem dykkende. Lørdag står den på formiddagsdyk, og en masse forskellige konkurrencer og lege i løbet af eftermiddagen, hvor dagen så bliver afsluttet med et natdyk. Søndagen byder på dykning i en af Danmarks reneste søer, Slåensø, som afslutning på weekenden.


Juniorlegene

Dykkerklubberne rundt omkring i Danmark skiftes hvert år til at afholde Juniorlegene. Juniordykkere fra hele Danmark mødes for at dyste i en masse forskellige dicipliner. Juniorlegene handler ikke kun om at svømme stærkt, men også om at gennemføre forhindringsbaner under vandet. Det afholdes som regel over en weekend, og styrker sammenholdet klubberne imellem.


DM i finnesvømning

Danmarksmesterskaberne i finnesvømning afholdes en gang om året, og børn og unge i alle aldre er velkommen til at deltage. Finnesvømning betyder, at man svømmer med sine almindelige finner eller bruger såkaldte monofinner, som også er mulige at prøve til træning. Man må desuden have dykkermaske og snorkel på, og så gælder det bare om at svømme hurtigt.